Het Medipas Gezondheidskussen 'op-maat'

“Het Medipas Gezondheidskussen 'op-maat'”


Boxspring Vintage

“Boxspring Vintage”


CPAP kussen 2.0

“CPAP kussen 2.0”


De Medipas matras 'op-maat'

“De Medipas matras 'op-maat'”


Het Medipas Gezondheidskussen 'op maat' voor apneu patiŽnten

“Het Medipas Gezondheidskussen 'op maat' voor apneu patiŽnten”


Ik wil ook graag van mijn klachten af


Blijf op de hoogte van onze laatste blogsWaarom slapen we eigenlijk?

We doen het allemaal elke dag: Slapen! Maar wat is slapen eigenlijk en wat is de functie ervan?

Slaap is een dagelijks terugkerende toestand van lichamelijke rust. De spieren ontspannen zich en er is sprake van een laag bewustzijnsniveau. De hersenen blokkeren alle omgevingsprikkels zodat de buitenwereld tijdelijk nauwelijks invloed heeft.

De hersenen regelen slaap door twee factoren: de slaapdruk en de biologische klok.

De slaapdruk is de behoefte van de hersenen aan slaap, die steeds groter wordt naarmate we langer wakker zijn. De stof adenosine zorgt waarschijnlijk voor de toenemende slaapdruk. De biologische klok reguleert iemands persoonlijke 24-uurs slaap-waakritme. De klok bevindt zich in de hersenen in de hypothalamus en staat onder invloed van dag-nachtritme van de aarde. Het slaaphormoon melatonine helpt om de biologische klok goed te laten functioneren.

Slaap is nodig om gezond te blijven; slaapgebrek tast de lichamelijke en geestelijke gezondheid aan. Door slaaptekort functioneren de hersenen niet goed. Dit uit zich in aandachts- en concentratieproblemen en een trager reactievermogen. In de slaap verwerken de hersenen de indrukken die we overdag hebben opgedaan. Een goede slaap draagt bij aan een goed geheugen en een goede concentratie.

Goed en diep slapen vraagt om een comfortabele, veilige, rustige en donkere slaapplaats. Vrij zijn van honger, dorst en zorgen helpen om goed te slapen. Een negatieve invloed op slaap hebben cafeÔne en alcohol. Alcohol kan er soms wel voor zorgen dat je snel inslaapt, maar de slaap is van korte duur. Voor een goede nachtrust is regelmaat en een vast ritueel die de dagactiviteit afbouwt van belang.†


Klik hier voor onze overige blog berichten.

Scheiding van de content

Realisatie van deze website door Bandwerk internet- en reclamebureau uit Rijssen | Sitemap