Het Medipas Gezondheidskussen 'op maat' voor apneu patiŽnten

“Het Medipas Gezondheidskussen 'op maat' voor apneu patiŽnten”


De Medipas matras 'op-maat'

“De Medipas matras 'op-maat'”


Zorgkamer New York

“Zorgkamer New York”


CPAP kussen 2.0

“CPAP kussen 2.0”


Het Medipas Gezondheidskussen 'op-maat'

“Het Medipas Gezondheidskussen 'op-maat'”


Ik wil ook graag van mijn klachten af


Blijf op de hoogte van onze laatste blogsWat moet je doen wanneer je problemen hebt met slapen

Slapen, we doen het iedere nacht. En iedereen heeft slaap nodig, de een wat meer dan de ander. Je moet slapen om tot rust te komen. Maar wat nu als je problemen hebt met slapen? Als je iedere nacht de klok drie uur hoort slaan en ’s ochtends doodmoe uit bed stapt? Fonds Psychische Gezondheid geeft advies.

Wist je dat je gemiddeld een derde van je leven slaapt? Tijdens je slaap herstel je lichamelijk en geestelijk en krijg je weer energie. Helaas valt niet iedereen in slaap als†het kussen†in zicht is.

De cijfers

Een derde van de Nederlandse bevolking heeft wel eens slaapproblemen. Voor 10 tot 15 procent van de bevolking is slapeloosheid een langdurig en ernstig probleem. Vrouwen hebben twee keer zo vaak last vanslaapstoornissen†als mannen.

Zo’n 30 procent van de jongeren heeft problemen met inslapen of doorslapen (insomnia-klachten oftewel slapeloosheid). En 5 tot 11 procent heeft insomnia (slapeloosheid). Met een voorzichtige schatting zijn dit ongeveer 50.000 jongeren in Nederland.

Oorzaken

Hoe komt het dat je slecht slaapt? Die vraag is helaas niet zo makkelijk te beantwoorden. Voor ieder persoon die slecht slaapt is dat weer anders. Maar het kan deze oorzaken hebben:

-Stress: als je gespannen bent, is het lastig om in slaap te komen
-Leefgewoonten: bijvoorbeeld roken, koffie en zwarte thee drinken. Nicotine, cafeÔne en theÔne zijn stoffen die extra wakker houden.
-Traumatische gebeurtenissen: bijvoorbeeld een ongeluk, inbraak of overlijden.
-Leeftijd: oudere mensen slapen over het algemeen slechter.
-Psychische problemen; bijvoorbeeld depressie of een†angststoornis. Hierdoor kun je een verstoord slaap-waakritme krijgen.

Wat gebeurt er als je lang slecht slaapt?

Als je lang slecht slaapt, is dat niet goed voor je. Je bent moe, je kunt je slecht concentreren op je werk of op school en je raakt geÔrriteerd. Je kunt ook last krijgen van somberheid. Daarnaast kun je op gevaarlijke of ongewenste moment overmand worden door slaap. Denk aan autorijden of in een vergadering. Wat kun je doen?†Lees onze†twintig tips tegen slapeloosheid

Wil je testen of jouw klachten†wijzen op slapeloosheid? Doe dan deslaapproblementest†van Fonds Psychische Gezondheid.
Belemmeren de slaapklachten je dagelijks functioneren? Ga dan naar de huisarts.


Klik hier voor onze overige blog berichten.

Scheiding van de content

Realisatie van deze website door Bandwerk internet- en reclamebureau uit Rijssen | Sitemap