De Medipas matras 'op-maat'

“De Medipas matras 'op-maat'”


Het Medipas Gezondheidskussen 'op-maat'

“Het Medipas Gezondheidskussen 'op-maat'”


Boxspring Vintage

“Boxspring Vintage”


Het Medipas Gezondheidskussen 'op maat' voor apneu patiŰnten

“Het Medipas Gezondheidskussen 'op maat' voor apneu patiŰnten”


Painmaster Microstroom therapie

“Painmaster Microstroom therapie”


Ik wil ook graag van mijn klachten af


Blijf op de hoogte van onze laatste blogsIs koffiedrinken slecht voor je nachtrust?

Het wordt vaak gezegd: drink 's avond geen of cafe´nevrije koffie, want daar ga je slechter van slapen. Maar is dat ook zo? Er zijn tenslotte ook genoeg mensen die koffie drinken na het eten en zeggen prima te slapen.

En helaas voor de liefhebber van een kop koffie na de avondmaaltijd, koffie verstoort inderdaad de nachtrust. Zelfs als je een kop koffie neemt zes uur voordat je gaat slapen, dus ook als je in de namiddag een kop koffie drinkt, is dit van invloed op je slaap. Dit blijkt uit onderzoek van Christopher Drake en zijn team waarvan de resultaten verschenen in de Journal of Clinical Sleep Medicine.

De onderzoekers bestudeerden twaalf gezonde mensen zonder slaapproblemen. Ze kregen de instructie hun normale slaappatroon aan te houden.

Cafe´nepil

Vier dagen lang namen ze driemaal daags een pil in vlak voor ze gingen slapen en drie uur en zes uur daarvoor. EÚn pil bevatte 400 milligram cafe´ne (vergelijkbaar met 2 Ó 3 kopjes koffie), de andere twee waren placebo’s. Op ÚÚn van de vier dagen kregen ze drie placebopillen. Vervolgens werd hun slaapgedrag gemonitord met een draagbaar apparaat en vulden de proefpersonen een slaapdagboek in.

Zelfs als de proefpersonen de cafe´nepil zes uur voor hun bedtijd innamen, sliepen de proefpersonen een stuk slechter. Ze bleken maar liefst meer dan een uur korter te slapen. En belangrijk voor degenen die zeggen nergens last van te hebben: de proefpersonen waren zich niet bewust van deze verminderde nachtrust! Je kunt dus maar beter niet te laat op de dag nog een kop koffie nemen.

Niet meer dan vier koppen per dag

Sowieso is het advies van het Voedingscentrum voor gezonde volwassenen om niet meer dan 400 milligram cafe´ne per dag in te nemen. Dat komt neer op ongeveer 4 kopjes koffie per dag.

á

Bron: GezondNU


Klik hier voor onze overige blog berichten.

Scheiding van de content

Realisatie van deze website door Bandwerk internet- en reclamebureau uit Rijssen | Sitemap