Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
product
testimonials
team
  • 6

Deze vraag horen we meerdere keren per dag. En matras gaat vaak korter mee dan veel mensen denken. Hoe lang een matras meegaat, is van veel factoren afhankelijk. We noemen hieronder een aantal factoren die een belangrijke rol spelen bij de levensduur van een matras:

  1. De kwaliteit van de matras: Dit is voor de hand liggend maar je kunt je voorstellen dat wanneer je een matras hebt gekocht van minder goede kwaliteit dat de matras niet erg lang meegaat t.o.v. een kwalitatief goede matras.
  2. Het draai van de matras: De meeste matrassen zijn alle kanten op te draaien (de meeste, dus niet allemaal. Heb je hier vragen over vraag dit dan bij de winkel waar je het gekocht hebt). Door maandelijks je matras te draaien verdeel je de “slijtage” over de verschillende kanten van de matras.
  3. Het beschermen van de matras: Een matras heeft veel te lijden aan transpiratie vocht en het zout dat zich hierin bevindt. Bescherm je je matras met een goed molton (niet waterdicht) dan komt veel van het zweet in de molton terecht en dus niet bij het schuim van de matras.
  4. Je gewicht: Een matras heeft meer te lijden van een persoon die zwaarder is dan iemand die lichter is.
  5. Veel zweten: Bij mensen die veel zweten wordt de matras bloot gesteld aan meer vocht en zout. Dus meer slijtage.
  6. Lichamelijke klachten: Elke matras gaat op den duur iets “inzakken” of minder steun geven. Niets heeft immers het eeuwige leven. Wanneer men als voorbeeld een zwakke rug heeft, dan zal men het “inzakken” en/of minder steun geven van de matras eerder opmerken dan iemand die geen klachten heeft.

Gelet op bovenstaande factoren stellen we bij Medipas als regel dat na 8 tot 9 jaar een goed moment is om eens kritisch te kijken naar je matras. Heb je hier vragen over? Of heb je moeite met het beoordelen van je matras? Neem rustig eens contact met ons! We helpen je graag verder!