Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
product
testimonials
team

Als u Hyperhidrosis heeft, dan krijgt u vaak te maken (nachtelijk)zweten en nat beddengoed. Het is van belang om tijdens het slapen met Hyperhidrosis het vocht en de warmte zo snel mogelijk af te voeren en het weg te laten ventileren.

Extra ventilatie en vochtafvoer

Zoals al gezegd is het belangrijk bij Hyperhidrosis om vocht en warmte zo snel mogelijk af te voeren en te ventileren. Thermoregulatie is in dit geval van groot belang voor een gelijkblijvende lichaamstemperatuur om zo de homeostase van het menselijk lichaam te waarborgen. Met het speciaal hiervoor ontwikkeld Vlair matrassysteem of topper wordt dit proces ondersteund en bewerkstelligd. Tevens hebben Hyperhidrosis patiënten vaak last van zweten op het hoofd. Een goed ventilerend kussen kan ervoor zorgen dat het vocht wordt afgevoerd en wordt weg geventileerd. Denk tot slot ook aan uw beddengoed. Met name katoenen hoeslakens en dekbedden zorgen voor een goede vochtregulatie’. Breng eens een bezoek aan onze showroom of neem contact op voor meer informatie.

Wat is Hyperhidrosis eigenlijk?

Zweten is een normaal proces dat van belang is voor de temperatuurregulatie van het lichaam. Hyperhidrosis of overmatig zweten is een aandoening waarbij het zweten heviger is dan noodzakelijk voor het regelen van de lichaamstemperatuur.

Er bestaan twee vormen van overmatig zweten: een primaire en een secundaire vorm. Bij primaire hyperhidrosis is sprake van overmatig zweten zonder aanwijsbare oorzaak. Deze vorm is veelal symmetrisch en focaal (handen en/of voeten en/of oksels). In 90 tot 95 procent van de gevallen betreft het primaire hyperhidrosis.

Aan de secundaire vorm ligt wel een oorzaak ten grondslag.

Zowel primaire als secundaire hyperhidrosis zijn erkende ziekten. Hyperhidrosis is een verborgen aandoening (schaamte speelt een grote rol) en komt veel vaker voor dan men denkt. Het treft meer dan 3 procent van de bevolking. Dat betekent dat in Nederland meer dan 500.000 mensen in meer of mindere mate last hebben van overmatig zweten. Bij 0,5 tot 1 procent (tussen de 80.000 en 180.000 mensen) leidt het overmatig zweten tot fysieke/sociale/relationele/professionele en psychische problemen. Mensen met overmatig zweten ervaren een sterk verminderde kwaliteit van leven.

Het komt even vaak voor bij vrouwen als bij mannen en in 90 procent van de gevallen gaat het om mensen die jonger zijn dan 35 jaar. Ook erfelijkheid kan een rol spelen. Bij 25 procent van de mensen met primaire focale hyperhidrosis van de handen en/of oksels hebben meerdere gezinsleden last van de aandoening. Veelal zweten de voeten dan ook overmatig en manifesteert de aandoening zich voor het 10e levensjaar

Waarom kiezen voor Medipas Matras?

  • 25 jaar ervaring.
  • Kennis van het lichaam.
  • Service door nacontrole.