Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
product
testimonials
team
  • Slapen
  • by Hans van der Stouw
  • 22 oktober 2015
  • 6

Slaapproblemen door kou zijn een bekend probleem in de herfst en winter. U stapt een ijskoude slaapkamer en net zo koud bed in. Door de kou komt u lastig in slaap en echt heel veel warmer krijgt u het ook niet. Wat is hier aan te doen?

Elektrische deken of warme kruik?

Een elektrische deken of warme kruik kan uitkomst bieden en zal u en het bed snel doen verwarmen. Het is belangrijk een behagelijke temperatuur in bed te hebben anders is het veel lastiger om in slaap te vallen.

Pocketmatras

Een pocketmatras heeft rondom de veren (pockets) erg veel open ruimtes. Dit zorgt voor veel ventilatie maar ook meer kou. Als u van een warm bed houd is een pocket matras zeker niet ideaal. Dan kan u veel beter een latex matras aanschaffen of in zekere mate een traagschuim matras.

Katoenen of zijden dekbed

Warme lucht stijgt. Katoen en zijde laat heel gemakkelijk warme lucht door waardoor het heel goed ventileert, maar weinig warmte vasthoudt. Een donzen dekbed houd heel goed de warmte vast waardoor een donzen dekbed een veel warmer dekbed is.

Kouwelijk aangelegd

U heeft het snel koud. Als de verwarming op 20 graden staat zit u alsnog met een dekentje en een dikke trui op de bank. U moet dan goed letten op wat voor matras en dekbed u in de slaapkamer heeft liggen.

Raam dicht en verwarming aan

In de winter is met het raam dicht en de verwarming aan slapen een fijn idee. In praktijk is het echter niet zo prettig. Een verwarmde slaapkamer zorgt voor veel droge lucht en omdat het raam dicht is wordt deze lucht ook niet ververst. Dit resulteert in het continue inademen van gerecyclede lucht. Mocht u toch met een verwarming aan slapen plaats dan bakjes water op de verwarming dat de lucht niet zo droog wordt. Slaapt u met het raam dicht dan is het goed om toch de deur een klein stukje open te laten, behalve als u dan op de tocht ligt, dan is het toch echt te adviseren om het raam een klein stukje open te laten.

Oplossing

Slaapt u op een pocketmatras met een katoenen of zijden dekbed dan gaat u het niet snel warm krijgen. Dan is juist een latex of traagschuim matras een uitkomst. Leg hier dan een donzen dekbed bovenop en dan gaat u het fijn en behaaglijk warm krijgen. Het is sowieso verstandig om als eerste naar uw dekbed te kijken omdat hier het meeste winst mee te behalen is.