Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
product
testimonials
team
oefeningen nekklachten
  • 6

Fysieke klachten

Ervaar je nekklachten, maar weet je niet hoe je hiervan kunt afkomen? Dan is het goed om je eens verder in de klachten te verdiepen. Hoe ontstaan deze? hoelang kunnen deze aanhouden?  en welke oefeningen kan je doen tegen je nekklachten? Wat veel mensen niet weten is dat nekklachten in relatie staan met slaapcomfort. Het is belangrijk voor je lichaam om te slapen op een matras dat goed bij je past. Zo zijn er verschillende aanbieders actief op de meubelmarkt die matrassen op maat produceren. Een voorbeeld hiervan is Medipas. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het aanmeten van medisch verantwoordelijke slaapsystemen voor mensen met fysieke klachten. Deze klachten kunnen uiteenlopen van kleine pijntjes aan de heupen tot hevige nekpijn. Het aanmeten van een slaapsysteem kan verlichting bieden voor deze fysieke klachten.

Slaapcomfort

Een goed matras is natuurlijk een investering, maar wanneer dit de klachten vermindert of zelf verhelpt betaalt het zich ook uit. Het komt steeds vaker voor dat mensen niet meer kunnen functioneren, omdat zij geen goede nachtrust genieten. Dit lees je in de krant, maar zie je ook terug binnen je directe omgeving. Bij vraagstelling binnen je familie, zul je merken dat het grotendeel geen goede nachtrust ervaart en hierdoor bepaalde klachten heeft. Daarom is belangrijk om onderzoek te doen naar een geschikt matras. Je wil er natuurlijk voor zorgen dat je nekklachten niet toenemen. Bij het selecteren van een matras zijn tal van mogelijkheden, want ieder menselijk lichaam kent zijn eigen eisen. Om deze reden zijn er verschillende soorten slaapsystemen ontwikkeld. Je kunt een complete boxspring aanschaffen, maar ook enkel een matras.

Aangezien de meeste mensen zelf niet over het benodigde kennisniveau beschikken om een passend matras te vinden, is het belangrijk om advies te vragen aan één van onze specialist. Wij hebben jarenlange ervaring in dit vakgebied en kunnen advies op maat leveren.

Oefeningen nekklachten

Naast het kiezen van een geschikt matras, kun je ook verschillende nekoefeningen doen om je klachten te verlichten of te verhelpen. Een zoekopdracht op Google zal veel resultaten opleveren, maar of deze allen helpen is de vraag. Je kunt het beste één van onze therapeuten benaderen, aangezien wij gespecialiseerd zijn in specifieke klachten. Hij kan je voorzien van oefeningen die je dagelijks of wekelijks moet uitvoeren voor het beste resultaat. In samenspraak zul je wekelijks de progressie bijhouden en daarop eventueel de oefeningen aanpassen. Het voordeel hiervan is dat je passende oefeningen krijgt en niet je pijngrens zult overschrijden. Daarnaast is het een stok achter de deur, want door wekelijks een afspraak in te plannen zul je minder gauw verzaken. Desondanks zullen er ook genoeg goede oefeningen op het internet te vinden zijn, hiervoor kun je bijvoorbeeld de ervaringen van andere lotgenoten checken.