Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
product
testimonials
team
  • Slapen
  • by Hans van der Stouw
  • 17 februari 2015
  • 6

Weer dook het deze week in de media op: ’s nachts slapen in een warme, lange pyjama, zou niet goed zijn. Hoe kan dat nou ? Wij slapen juist zo lekker in een onze flanellen pyjama. Zeker in de winter! Moet je nu ’s nachts wel of geen pyjama aandoen?

 

Daarom is naakt slapen beter: 

1. Betere nachtrust
Voor een goede nachtrust moet je lichaamstemperatuur ‘s nachts een paar graden dalen. Daalt je temperatuur niet, dan zullen je hersenen een prikkel krijgen om wakker te worden. Als we een pyjama dragen, wordt het lastiger om onze lichaamswarmte vrij te geven.

2. Scheelt tijd
Hup je kleding uit voor het slapen én je kunt in de ochtend zo onder de douche springen. Ben je meteen ook goed wakker als je door een koude gang loopt naar de badkamer.

3. Boost voor je zelfvertrouwen
In je blootje slapen is de ideale manier om meer waardering te krijgen voor je lichaam. Je verhult je niet onder een dikke pyjama, maar laat zien hoe je er uit ziet. Al is dat alleen maar voor jezelf. En dat mag!

4. Beter voor je huid
Je huid moet af en toe flink kunnen ademen; om die reden wordt het aangeraden af en toe op blote voeten te lopen. Door naakt te slapen, geef je je huid de hele nacht de tijd om goed te ademen.

5. Gezond voor je intieme zones
Een huid altijd bedekken, is niet gezond. Dat geldt ook voor je intieme zones. Zo zorgt strak ondergoed bijvoorbeeld eerder voor infecties. En wat voor je handen, gezicht en je voeten geldt, geldt ook voor je vagina. Overdag lopen we niet vaak bloot, gebruik daar dus de nacht voor!

6. Meer intimiteit
Volgens onderzoek hebben partners die naakt slapen een gelukkiger en beter seksleven. Logisch toch? Naakt is seksueel prikkelend. Dus heb je een partner? Kom op, doe jullie kleren uit en kruip dicht tegen elkaar aan.

Dit zijn de voordelen van een lekkere pyjama: 

1. Je bespaart geld
In een dikke pyjama heb je het minder koud in bed, dus kan de verwarming lager zonder te koukleumen. Als je een uur voor het slapen de verwarming op 13 tot 15 graden zet, bespaar je 40 euro per jaar. Ook is het natuurlijk beter voor het milieu.

2. Makkelijker opstaan
Opstaan wanneer je een warme pyjama draagt, is toch net iets minder erg. Vergeet niet je sloffen of slippers naast het bed te zetten.

3. Geen gebibber
Sommige oude huizen hebben geen dubbel glas, dan is een dikke pyjama echt geen overbodige luxe. Ook slaap je beter in als je het lekker warm hebt. Kortom; geen gebibber in bed!

4. Altijd een cadeau voor sinterklaas of kerst
Voor als je alles al hebt en je verlanglijstje altijd blanco is, kun je altijd een nieuwe pyjama vragen. Hoe lelijker, hoe beter.

5. Of slaap als Donald Duck
Slapen als Donald Duck? Ja, mét shirt en zonder broek. Zo heb je het minder koud in bed, maar kan je huid toch ademen.