Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
product
testimonials
team
  • Slapen
  • by Hans van der Stouw
  • 18 juni 2014
  • 6

Op zondagavond vallen we moeilijker in slaap dan op andere dagen. Dinsdagen en donderdagen worden gezien als makkelijkste dagen om in slaap te vallen.

Dat blijkt uit een online enquête onder meer dan 3000 personen in de VS. Bijna 40 procent zei het moeilijker te vinden om op zondagavond in slaap te vallen. Het duurde zelfs 30 minuten of langer om in te dutten.

Volgens dr. Michael Breus, psycholoog en slaapdeskundige slapen we slecht op zondagavond door een sociale jetlag. Met z’n allen langer opblijven op vrijdag- en zaterdagavond – en het daaropvolgende uitslapen op zaterdag- en zondagochtend – brengt ons slaapritme in de war. Op zondagavond wil ons lichaam ook opblijven om vervolgens op maandag lekker uit te slapen.

Dit zien we ook in Nederland: we gaan steeds meer uit. Vooral jongeren gaan steeds meer uit, vroeger ging nog een derde vier keer per maand uit, nu geeft ruim de helft aan minimaal 4 keer per maand uit te gaan. Ook gaan we op steeds jongere leeftijd uit en blijven we op hogere leeftijd doorgaan met uitgaan.

bron: Gezond en Nu