Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
product
testimonials
team
  • Matras
  • by Redactie
  • 5 juli 2019
  • 6

Dat is een veel voorkomende vraag, die we ook bij ons vaak krijgen. Er is geen eenduidig antwoord op te geven omdat dit van veel factoren afhangt. Allereerst wat wordt er precies bedoelt met “een goed matras”? Er zijn namelijk 2 aspecten:

  1. Van goede kwaliteit
  2. Goed voor mij en mijn eventuele lichamelijke klachten

Over de kwaliteit valt veel te zeggen. In de beddenbranche vindt je kwalitatief hele goede, maar ook hele slechte spullen. Je kunt zelf letten op het aantal veren van de matras (in geval van een pocketveer matras). Het liefst 300 veren/m2 of meer. Let daarnaast op de afdekking. Koudschuim/HR of visco en latex is prima (mits deze materialen bij jou passen). Vermijdt producten die afgewerkt zijn met Polyether of tegenwoordig “comfortschuim” genoemd worden. De verkoper kan je hier vast meer over vertellen maar gebruik daarnaast ook je gevoel. Als een aanbieding “te goed om waar te zijn” lijkt, dan is dat over het algemeen ook zo!

Of een matras geschikt is voor jou en voor jouw lichamelijke klachten is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Dit moet door een slaapspecialist goed bekeken worden en er moet een goed onderbouwd en passend advies komen. Hierin wordt nog al eens gefaald helaas. Zit je hier mee en kom je er niet verder mee? Onze specialisten helpen je graag verder!