Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
product
testimonials
team
  • 4

Wist je dat een allergie voor huisstofmijt net zo vaak voorkomt als hooikoorts? De impact van een huisstofmijtallergie is echter veel groter. Waar je met hooikoorts eigenlijk alleen tijdens het pollenseizoen klachten ervaart, heb je met een allergie voor huisstofmijten het hele jaar door last van symptomen – overal waar het stoffig is. Hoe gevoeliger je bent, hoe sneller je last krijgt. Gelukkig zijn er veel dingen die je kunt doen om je klachten te verlichten. Dat begint natuurlijk met het bestrijden van huisstofmijt in de slaapkamer, onder andere door dagelijks stofzuigen en goed ventileren. Maar ook je matras kan een drastisch verschil maken. Wat zijn nu de beste matrassen tegen huisstofmijt?

Wat zijn de beste matrassen tegen huisstofmijt?

Als je allergisch bent voor huisstofmijt zijn er een aantal zaken van belang bij de aanschaf van een nieuw matras:

1. Het juiste matrastype

De zogeheten pocketmatrassen zijn niet geschikt voor mensen met een huisstofmijtallergie. Er zitten namelijk veel luchtruimtes in die voor huisstofmijten erg aantrekkelijk zijn om in te wonen. Kies in plaats daarvan voor een synthetisch matras van koudschuim. Traagschuim zou in principe ook kunnen, echter ventileert dit wat minder goed dan koudschuim. En dat brengt ons meteen bij het volgende aandachtspunt…

2. Een optimale ventilatie

Huisstofmijten zijn dol op warme, donkere plekjes – helemaal als die ook nog eens lekker vochtig zijn! De beste matrassen tegen huisstofmijt hebben daarom ook goede ventilerende eigenschappen, zodat het transpiratievocht effectief kan worden afgevoerd. Je kunt het ventilerend vermogen bevorderen door je beddengoed nadat je ‘ochtends opstaat opengeslagen te laten liggen, in plaats van je bed op te maken. Zo kan het matras overdag optimaal drogen.

3. Een afritsbare tijk

Een matras met afritsbare en wasbare tijk is echt onmisbaar als je allergisch bent voor huisstofmijten. Het is dan namelijk mogelijk om de tijk in de wasmachine te doen, wat de hoeveelheid huisstofmijten aanzienlijk verminderd. Je kunt de tijk het beste eens in de zes weken wassen; zo lang duurt namelijk voordat een eitje tot een volwassen mijt is uitgegroeid. Kijk voor aankoop wel goed naar de specificaties van het matras, want bij sommige matrassen is de tijk wel afritsbaar maar niet geschikt om (op hoge temperaturen) te wassen! Ons Combispring Ultra Hybride matras en het Solar Visco matras zijn beide voorzien van een afritsbare en wasbare hoes.

4. Een matrasbeschermer

Wil je het echt goed aanpakken, doe dan een antiallergische matrashoes om het matras heen. Dit werkt het beste als je het meteen na de aanschaf van een nieuw matras doet, nog voordat je erop gaat slapen. Op die manier geef je huisstofmijten namelijk geen kans om zich in je matras te vestigen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de Sleep Allergen hoezen van SmartSleeve®. Deze bevatten natuurlijke probiotica die de hoeveelheid allergenen (waaronder die van huisstofmijten) drastisch reduceren.