Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
product
testimonials
team
Het beste koudschuim matras
  • Matras
  • by Redactie
  • 4 januari 2021
  • 5

Wil je een nieuw matras aanschaffen? Dan is een koudschuim matras zeker aan te raden. In dit blogartikel vertellen we je alles dat je moet weten over de voordelen van koudschuim matrassen, en hoe je kunt bepalen wat voor jou het beste koudschuim matras is.

Wat zijn de voordelen van een koudschuim matras?

Er zijn verschillende schuimsoorten die gebruikt worden voor het vervaardigen van matrassen. Elke schuimsoort heeft weer zijn eigen unieke eigenschappen en voordelen. Het koudschuim matras behoort tot de meest veelzijdige matrastypes. Het is geschikt voor slapers van alle leeftijden en voor elke slaappositie en biedt tevens uitkomst voor mensen met fysieke klachten zoals rugpijn, schouderklachten en huisstofmijt allergie. De open celstructuur zorgt daarnaast voor een goede ventilatie en een koel slaapcomfort. Koudschuim matrassen staan bovendien bekend om hun minimale kuilvorming, wat betekent dat het matras lang mee gaat. Een prima investering dus!

Wat is voor mij het beste koudschuim matras?

Een koudschuim matras is een uitstekende keus, maar je moet er wel rekening mee houden dat er nog best wat verschillen zitten tussen de diverse koudschuim matrassen die er tegenwoordig verkrijgbaar zijn. Wat voor jou het beste koudschuim matras is, wordt bepaald door meerdere factoren. Hierbij kun je denken aan onder andere je lichaamsgewicht en je slaaphouding.

Een hoger lichaamsgewicht vraagt om een koudschuim matras van een wat zwaardere kwaliteit. De kwaliteit wordt voor een groot deel bepaald door het gewicht van het schuim: de zogeheten High Resilience of HR-waarde. Een HR40 koudschuim matras, bijvoorbeeld, weegt 40 kilo per m3. Hoe hoger de HR-waarde, hoe minder lucht er in het materiaal aanwezig is en hoe beter de kwaliteit. Want bij koudschuim matrassen geldt: hoe zwaarder het matras, hoe minder snel er kuilvorming kan ontstaan. De open celstructuur van een koudschuim matras zorgt voor een optimale ventilatie. En hoe minder vocht er in het matras achterblijft, hoe kleiner de kans op kuilvorming. Hoewel koudschuim matrassen bekend staan om hun hoge veerkracht, zijn er ook op dit gebied verschillen. De zachtere varianten hebben namelijk een hogere veerkracht dan de hardere varianten. Als je bijvoorbeeld een zijslaper bent, is een wat zachter matras beter geschikt voor jou dan wanneer je voornamelijk op je rug slaapt.

Tot slot

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen zitten er nog best wat verschillen in de koudschuim matrassen die er tegenwoordig verkrijgbaar zijn. We raden dan ook aan om jezelf voorafgaand aan je aankoop goed te laten adviseren over de mogelijkheden. Bij Medipas zijn we gespecialiseerd in het leveren van matrassen die perfect op jouw lichaam en slaapgewoonten zijn afgestemd. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie!