Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
product
testimonials
team
medipas-nature-luxe-kussen
  • Bed
  • by Redactie
  • 12 augustus 2022
  • 2

Warmtetherapie wordt al eeuwenlang gebruikt om pijn en andere fysieke klachten te verlichten. Maar het heeft niet alleen maar lichamelijke voordelen; warmte kan ook helpen om mentaal te ontspannen. Hieronder lees je alles over de voordelen van een warmtekussen.

Voordelen van een warmtekussen

Het helpt te ontspannen en pijn te verlichten

Warmtetherapie stimuleert de bloedsomloop en opent de bloedvaten, waardoor afvalstoffen in het lichaam effectiever worden afgevoerd. Je spieren ontspannen zich automatisch en voelen losser en soepeler aan. Een warmtekussen is dan ook je beste vriend bij spanning en stress, oververmoeidheid, een stijve nek, schouderklachten, rugpijn, spierpijn en overbelasting.

Het helpt bij het herstellen van blessures

Warmte helpt om het natuurlijke herstellend vermogen en de regeneratieprocessen van het lichaam te ondersteunen. Bij een acute blessure dient wel altijd eerst gekoeld te worden, bijvoorbeeld met behulp van een icepack. Dit helpt de zwelling te reduceren en vermindert de werking van de zenuwen, waardoor de ergste pijn afneemt. Ongeveer 24 tot 48 uur na het incident, wanneer de daadwerkelijke herstelfase bereikt wordt, kan gestart worden met warmtetherapie. Hou er wel rekening mee dat je een warmtekussen niet op open wonden mag leggen.

Je kunt een warmtekussen op elk moment gebruiken

Mensen met gespannen of pijnlijke spieren hebben vaak veel baat bij een warme douche, een bad of een bezoek aan de sauna. Maar daar kun je doorgaans niet op elk willekeurig moment gebruik van maken. Een warmtekussen biedt dezelfde ontspannende effecten, maar is een veel laagdrempeligere oplossing; je kunt je warmtekussen pakken wanneer je er behoefte aan hebt. Bijvoorbeeld als je op de bank een serie aan het kijken bent, tijdens het lezen of als je thuis werkt.

Het is ideaal voor het verlichten van menstruatiepijn

Warmtetherapie helpt erg goed om menstruatiepijn te verlichten. De kramp die veel vrouwen in deze tijd van de maand voelen wordt veroorzaakt door het samentrekken van de baarmoederspieren. Door een warmtekussen te gebruiken ontspannen deze spieren, waardoor je minder last hebt van pijn. Veel vrouwen leggen een warmtekussen op hun buik, anderen vinden het prettiger om de warmte in de onderrug te hebben. Kijk gewoon wat voor jou het beste voelt en werkt.

Je profiteert van extra warmte op koude winternachten

Op een koude winteravond is er niets zo fijn als een warme douche nemen en vervolgens lekker onder je dekbed kruipen. Door een warmtekussen als kruik te gebruiken kun je nog langer van die aangename warmte genieten. Dit is tevens een prima manier om te besparen op je stookkosten – de energieprijzen zijn immers al hoog genoeg!

Er zijn veel verschillende modellen verkrijgbaar

Warmtekussens zijn tegenwoordig in vele soorten en maten te koop. Zo zijn er naast standaard warmtekussens modellen verkrijgbaar die speciaal zijn gevormd voor gebruik in de nek of op de schouders. De meest eenvoudige modellen worden gevuld met kersenpitten, druivenpitten of siliconen korrels. Maar er zijn ook elektrische warmtekussens en draadloze warmtekussens met een oplaadbare accu. Zo is er voor iedereen een geschikt exemplaar te vinden.