Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
product
testimonials
team
  • Matras
  • by Redactie
  • 14 oktober 2019
  • 6

Dit is een complexe vraag die niet 1-2-3 te beantwoorden is. Hieronder zullen we een aantal factoren noemen die hierbij een rol spelen:

Je gewicht

Je gewicht bepaalt welke hardheid van de kern van de matras je benodigd bent. De kern van de matras is het deel dat ervoor zorgt dat je rug in een rechte positie komt wanneer je erop ligt. Dit is nodig voor een goed herstel van je rug ’s nachts. Hoe zwaarder je bent hoe harder deze kern moet zijn om je rug in deze rechte positie te krijgen.

Je eventuele lichamelijke klachten

Je klacht of aandoening speelt ook een belangrijke rol bij de matraskeuze. Elke ziekte/aandoening heeft zo zijn specifieke ondersteuning en/of drukvermindering nodig.

Ben je warm of juist snel koud in bed?

Een warmbloedig persoon die veel transpireert heeft producten nodig die de warmte en het zweet makkelijk afvoeren. ’s Nachts moet je lichaamstemperatuur namelijk afzakken om in de diepe slaap terecht te komen. Wanneer dit door welke omstandigheden dan ook niet lukt, dan zorgt dit voor minder kwalitatieve slaap. Bij iemand die snel koud is wil je graag de warmte vasthouden en juist isoleren.

Op welke ondergrond ga je de matras leggen?

Er zijn allerlei verschillende soorten matrassen te verkrijgen. Niet elk matrastype is geschikt voor een verstelbare bodem. Wat hier wel of juist niet op past kan de slaapadviseur je precies vertellen. Op een vaste bodem of boxspring passen doorgaans alle matrassen.

Wil je graag weten welk matras voor jou het meest geschikt is? Onze opgeleide medewerkers helpen je graag verder!