- Kussen
-
by Redactie
Of je nu zelf een snurker bent of het bed deelt met een snurker, snurken is niet bepaald bevorderlijk voor een goede nachtrust. Gelukkig zijn er tal van oplossingen die snurken kunnen voorkomen of verminderen. Het juiste hoofdkussen, bijvoorbeeld. Wat is nu het beste kussen tegen snurken?
Wat is het beste kussen tegen snurken?
Een groot deel van alle snurkers snurkt eigenlijk alleen als ze op hun rug gaan liggen. Dat zijn de zogeheten ‘tongsnurkers’. Het snurken ontstaat doordat bij rugligging de spieren van de tong verslappen en het achterste deel van de tong (de tongbasis) in de keelholte zakt. De luchtwegen worden deels geblokkeerd, waardoor de huig en het omliggende weefsel in de keelholte gaan trillen. Dat is wat het beruchte snurkgeluid veroorzaakt. Simpelweg voorkomen dat je op je rug slaapt kan dus al heel veel schelen.
Een kussen dat een comfortabele zijligging faciliteert
Goed, niet op je rug slapen dus! Omdat op je buik slapen niet zo goed is voor je nek en rug, kun je als snurker dus het beste op je zij slapen. In dat geval heb je een wat hoger kussen nodig dat in zijligging een optimale ondersteuning biedt voor je hoofd en nek. Het Dreamwave gezondheidskussen bijvoorbeeld, is zeer geschikt om een comfortabele zijligging te faciliteren.
Een kussen dat voorkomt dat je op je rug draait
Heb je ondanks een comfortabele zijligging toch de neiging om in je slaap op je rug te draaien? Dan kun je overwegen om een gezondheidskussen op maat aan te schaffen, dat in het midden voorzien van een verhoging. Daardoor draait je hoofd automatisch naar links of rechts, waardoor je in feite gedwongen wordt om weer op je zij te gaan liggen.
Een slaapapneu kussen
In de meeste gevallen is snurken vrij onschuldig. Echter heeft een klein deel van alle snurkers last van slaapapneu. Bij deze ernstige aandoening stop je ’s nachts gedurende minimaal 10 seconden met ademhalen. Nog afgezien van het feit dat mensen met slaapapneu vermoeid wakker worden, lopen ze een verhoogd risico op onder andere een hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten. Bij vermoedens van slaapapneu dient altijd een specialist geraadpleegd te worden. Wanneer de diagnose slaapapneu gesteld is, zal de arts mogelijk nachtelijke beademing voorschrijven. In dat geval moet je ’s nachts met een zogeheten CPAP masker op slapen. Om de druk tegen het CPAP masker te voorkomen en tegelijkertijd je hoofd en nek optimaal te ondersteunen, hebben we speciale slaapapneu kussens in ons assortiment.