Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
product
testimonials
team
Slaaphouding bij schouderklachten
  • 6

Schouderklachten

Iedereen wordt weleens wakker met fysieke klachten, maar wat als deze klachten langere tijd aanhouden? Dit is een veelvoorkomende vraag waarop verschillende antwoorden mogelijk zijn. Het kan zo zijn dat je in het dagelijks leven je lichaam te veel belast of dat je een verkeerde slaaphouding in stand houdt. Een verkeerde slaaphouding kan fysieke klachten geven zoals nekpijn, rugpijn en schouderpijn. Dit kan het functioneren in het dagelijks leven beperken. Daarom wordt er veel onderzoek gedaan naar het slaapproces van de mens. Een onderdeel hiervan is de slaaphouding. Wat is bijvoorbeeld de beste slaaphouding voor mensen die schouderklachten ervaren? In dit artikel zal hierop verder worden ingegaan. Het is natuurlijk ook goed om jezelf te verdiepen door onderzoek uit te voeren, één van onze therapeuten te benaderen en oefeningen te doen.

Slaaphouding

In de praktijk zijn er veel verschillende slaaphoudingen. De meest voorkomende zijn de rugligging, de zijligging en de buikligging. Het verschilt per persoon welke houding de voorkeur geniet. De een vindt het fijner om op de rug te liggen terwijl de ander liever op zijn buik slaapt. Voor mensen die schouderklachten ervaren wordt de zijligging aangeraden. Het is daarbij de bedoeling dat je slaapt op de schouder waar je geen last van hebt. Indien je een verkeerde slaaphouding blijft aanhouden kan schade aan je wervelkolom ontstaan. Dit is natuurlijk iets wat je liever niet hebt. Naast de slaaphouding is de kwaliteit van je matras ook van belang. Door te kiezen voor een geschikt matras kunnen je klachten verholpen of verlicht worden. Hiervoor kun je een gespecialiseerd bedrijf zoals Medipas inschakelen die matrassen op maat maken en je van passend advies voorzien.

Terugkomend op de slaaphouding, heeft de zijligging niet alleen het voordeel van het verlichten van schouderklachten. Door een zijligging te hanteren zul je ook beter kunnen ademhalen. Onderzoek wijst uit dat wanneer je op je zij slaapt, er geen blokkades in de luchtweg optreden. Dit staat in relatie met slaapapneu waar veel mensen in Nederland onder lijden, zonder dat ze het doorhebben. Indien je het lastig vindt om de juiste slaaphouding aan te houden, kun je gebruikmaken van verschillende hulpmiddelen. Er zijn meerdere producten op de markt die hiervoor ondersteuning bieden. Op onze website zijn diverse kniekussens en ergonomische hoofdkussens te vinden die je kunnen helpen. Daarnaast kun je ook een beroep doen op één van onze therapeuten. Door gezamenlijk met de therapeut te kijken naar je klachten zal zich uitwijzen waar de klachten vandaan komen. Vervolgens wordt gekeken wat de beste slaaphouding is om van je schouderklachten af te komen.

Lotgenoten

Naast bovengenoemde opties kun je ook lotgenoten om advies vragen. Hierbij gaat het om personen die dezelfde klachten ervaren en ook langere tijd op zoek zijn geweest naar een oplossing. Waar vind je deze lotgenoten? Op het internet natuurlijk. Er zijn tal van forums en facebookgroepen waar slaapproblemen met daarbij de juiste slaaphouding worden besproken. Het kan geen kwaad om je hierin te verdiepen, want je hoeft het wiel niet zelf opnieuw uit te vinden. Neem hiervoor vooral de tijd; slaap vormt een essentieel onderdeel van het leven.