Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
product
testimonials
team

De voordelen van een hoofdkussen op maat

 • Ingebouwde nekondersteuning en schouderuitsparing
 • Verlichting van fysieke klachten
 • Antiallergisch, stofvrij, koel en keerbaar
 • Geen slaapproblemen meer
 • Uitgerust wakker worden!

  Slaapadvies op maat?

  Bel ons via 0548 - 22 63 10 of vul onderstaand formulier in. We helpen u graag!

  De beste nachtrust die u ooit hebt gehad

  Een hoofdkussen op maat voor goede nachtrust

  Hoofdkussens zijn er in vele soorten en maten, maar biedt uw kussen de juiste ondersteuning? Om uitgerust wakker te worden is het belangrijk dat uw hoofd en nekwervels gedurende de nacht tot rust komen. Dit voorkomt fysieke klachten en zorgt ervoor dat u overdag voldoende energie heeft. Een kussen moet matchen met uw slaaphouding. Of u nu een rug-, buik- of zijslaper bent: wij helpen graag met een hoofdkussen op maat.

  Slaapt u slecht?

  Ontdek hoeveel verschil een hoofdkussen op maat kan maken

  Medipas hoofdkussens

  Een Medipas hoofdkussen wordt speciaal aangemeten aan de hand van uw lichaamsbouw en persoonlijke slaapbehoefte. Er zijn verschillende hoogtes en hardheden. Geschikt voor zowel rug- als zijslapers en een uitkomst voor mensen met slaapproblemen, zelfs als deze worden veroorzaakt door fysieke ongemakken. De vulling is gemaakt van 60% natuurlatex voor maximale elasticiteit en slaapgenot. Met een gezondheidskussen van Medipas, dan gaat u onbezorgd de nacht in.

  Het hoofdkussen voor elke slaaphouding

  Een hoofdkussen zorgt ervoor dat uw hoofd gedurende de nacht niet te ver voorover, achterover of opzij hangt en uw nekwervels tot rust kunnen komen. De beste slaaphouding is wanneer de nekwervels in een rechte lijn liggen met uw ruggengraat. Bij de keuze voor een hoofdkussen is uw slaaphouding belangrijk. Slaapt u op uw rug, buik of zij?

  Rugslapers

  Rugslapers hebben een kussen nodig dat in de nek wat hoger is dan bij het achterhoofd. Hiermee voorkomt u dat de nekwervels te veel voor- of achterover buigen tijdens het slapen.

  Buikslapers

  Mensen die op hun buik slapen kunnen het best kiezen voor een dunner kussen. De buikhouding is een slaappositie die wordt afgeraden door experts, omdat uw hoofd zijwaarts op het kussen leunt en hierdoor haaks op uw lichaam ligt. De nek- en rugwervels liggen in dat geval niet in één lijn met elkaar maar gedraaid. Met een dun kussen beperkt u de kans op fysieke klachten tot een minimum.

  Zijslapers

  Slaapt u op uw zij? Dan heeft u juist een dikker hoofdkussen nodig. Het is ook belangrijk dat de schouders niet op het kussen steunen. Het kussen begint dus in de nek, voor optimale ondersteuning van de wervels en een rechte houding ten opzichte van de rug.

  Bent u toe aan een goede nachtrust?

  Maak een afspraak voor advies op maat!

  Onze werkwijze

  Intake

  Na een doorverwijzing van uw behandelend arts of therapeut maken we een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek bij Medipas. U krijgt van ons een vragenformulier om in te vullen.

  Meting en offerte

  De metingen worden verricht met speciale meetapparatuur. De combinatie van het matras en hoofdkussen wordt bepaald. Daarna ontvangt u van ons een vrijblijvende offerte.

  Levering en nacontrole

  Gaat u akkoord met de offerte, dan maken wij uw matras op maat. Na de levering kunt u er indien gewenst voor kiezen om uw ligcomfort te laten controleren door één van onze specialisten.

  Testimonials

  Wat zeggen onze klanten over ons?

  En daar lig je dan in bed. Enorme hoofdpijn. Niet wetend waar je het zoeken moet. Zoveel pijn. Een borende pijn bij de slaap aan de rechterkant van het hoofd.

  Het was op een nacht dat ik daar mee wakker werd. Het was het begin van een heel lang traject van onderzoeken, medicijnen proberen, nog eens onderzoeken en heel veel onzekerheid. Telkens de hoop dat de pijn weg gaat en niet meer terugkomt. Telkens de tegenvaller als de pijn wel weer terugkwam. Onzeker omdat de pijn zomaar ineens tijdens een gesprek op komt zetten en dan zo heftig wordt dat je niet meer kunt functioneren.

  En dan komt uiteindelijk bij de neuroloog de diagnose: CLUSTERHOOFDPIJN

  Daar loop je dan met gediagnostiseerde clusterhoofdpijn. Op zoek naar behandelingen of medicijnen. Al snel kwam ik er achter dat er geen behandelingen en medicijnen zijn die clusterhoofdpijn genezen.  De bekende medicijnen breken een aanval af maar de aanval komt onherroepelijk, meestal ’s nachts, terug.

  Totdat.

  Via mijn fysiotherapeut kwam ik in contact met Arie Nijkamp van Medipas bedden. Mijn fysiotherapeut vond dat er naar mijn huidige matras gekeken moest worden omdat mijn spierspanning uitzonderlijk hoog was en de aanval met name ’s nachts kwam.

  Gelijk vanaf het eerste moment was Arie bijzonder betrokken en meelevend met mijn klachten en is zeer professioneel te werk gegaan. Er is in hele korte tijd een hele goed band ontstaan. Met behulp van zeer geavanceerde techniek is er een scan van mijn lichaam gemaakt en aan de hand daarvan is een matras op maat gemaakt waardoor de spierspanning afneemt.

  Het matras was snel geleverd. Nadat ik ben gaan slapen op deze matras is de spierspanning enorm afgenomen. En wat bleek…. De hoofdpijn nam af en de aanvallen werden steeds minder. Doordat de spierspanning minder werd is er een aantal keer een ander blok in de matras gezet. Net zolang totdat ik de perfecte matras, afgestemd op mijn lichaam had.

  Nu ben ik helemaal klachtenvrij en gebruik geen medicijnen meer!!

  Ik wil niet zeggen dat bij iedere clusterhoofdpijn patiënt dit de uitkomst is maar ik zou zeggen: Bel Medipas, maak een afspraak en laat Arie een meting doen. Bij mij heeft het zo geholpen.

  Bedankt voor alles wat jullie voor mij gedaan hebben.!!

  Een hele dikke duim voor het hele team van Medipas!!

  Bart Scherrenburg

  Ongeveer drie jaar geleden een apneu kussen gekocht bij medipas toen geholpen door Arie ben toen zeer serieus genomen met mijn probleem en dat kweekt vertrouwen! nu eind 2019 een boxspring met twee apparte matrassen gekocht de een voor mijn vrouw die matras is wat zachter en met latex dek laag afgewerkt en die van mij met koudschuim en de matras is veel harder omdat ikzelf veel zwaarder ben dan mijn vrouw wij zijn zeer goed geïnformeerd en geadviseerd door Mark alle tijd genomen en moeten zeggen nu wij er zes weken op slapen WOW! wat een bed zowel de afwerking kwaliteit als het comfort de prijs kwaliteit verhouding is zeer goed en zeker niet hoger dan bij de betere bedden specialisten  dit hebben wij vooraf natuurlijk ook gecheckt! erg erg tevreden over MEDIPAS

  Jan

  Een tijdje geleden heeft Medipas een nieuw matrasonderdeel en een nieuw kussen geleverd. Deze vernieuwing bevalt mij bijzonder goed, de rugklachten zijn verdwenen! Hopelijk kan ik hier weer een tijdje (klachtenvrij) mee vooruit.

  Dick van den Noort

  In 2017 hebben wij een prachtige boxspring besteld bij Medipas.  We zijn erg goed geholpen door Mark wat resulteerde in een perfect slaapsysteem op  maat.

  Hans van der Stouw
  Directeur Bandwerk merkenbouwers

  Service is het credo! Al bij de eerste indruk kwam Mark Nijkamp op ons over als een gedreven specialist. Hij heeft vrijwel een hele avond besteed aan uitleg over allerlei keuzes bij het kopen van een goed bed. Vooral zijn deskundigheid viel ons daarbij op. Nadat wij het bed besteld hadden, kregen wij te maken met levertijd. Die liep echter voor ons onaanvaardbaar op. Maar Mark loste ook dit probleem uitstekend en heel professioneel op. Hij belde ’s avond en zonodig in het weekend. Niets was hem teveel. Gewoon klasse. Nu het bed eenmaal staat merken wij dat een goed bed beslist een gedegen en deskundige voorbereiding vergt. Wij genieten er van. Mark: dank voor je uitstekende begeleiding en support tijdens het traject. Medipasmatras: Zeer aanbevolen!! Fam. Nijkamp, Rijssen (geen familie)

  Wim Nijkamp